Jongerenwedstrijd 2018

Win gratis congres + diner + hotelovernachting!

Recent afgestudeerd of nog bezig met afstuderen in de civiele techniek, planologie, sociale geografie, verkeerskunde of een andere richting die iets te maken heeft met vervoer en/of planologie? Interesse in gratis deelname aan hét congres voor vervoersplanologen in Nederland en Vlaanderen: het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk? Doe dan mee aan de CVS-jongerenwedstrijd!

Wat moet je doen?
Kies één van de drie door CVS opgestelde stellingen rond het thema van dit jaar 'stadskriebels' en reageer in een betoog van zo'n 500 tot 700 woorden waarin je de stelling verdedigt of juist aanvalt. Hierbij kun je gebruik maken van literatuur/onderzoek, praktijkvoorbeelden en natuurlijk je eigen visie en ideeën. Je betoog wordt beoordeeld op argumentatie, leesbaarheid en originaliteit. Stuur je inzending uiterlijk 10 juli naar jongerenwedstrijd@cvs-congres.nl. Uiterlijk 28 juli ontvang je bericht of je één van de drie prijswinnaars bent!

Uit welke stellingen kun je kiezen?

  1. De promotie van de fiets in steden moet stoppen omdat dit leidt tot fietsfiles.
  2. Voor de auto is geen ruimte meer in steden; er moet een stadsheffing komen om de auto uit steden te weren.
  3. Steden moeten meer bevoegdheden krijgen om hun eigen problemen op te lossen in plaats van meer landelijke sturing.

Wat kun je winnen?
Gratis deelname aan het CVS 2018 op 22 en 23 november a.s. in Amersfoort! Inbegrepen zijn de deelnamekosten en een hotelovernachting. Reiskosten worden niet vergoed. Er is één aanvullende voorwaarde voor deelname: net als alle andere deelnemers dien je een paper in te dienen voor presentatie op het congres. Dat kan een iets verdere uitwerking zijn van je betoog, maar ook bijvoorbeeld een paper op basis van je afstudeeronderzoek. Kijk hier voor inspiratie voor het soort paper wat je kunt indienen. Het paper moet uiterlijk 15 september ingediend worden. Zie hier voor ervaringen van eerdere winnaars!

Wie kan er meedoen?
Iedereen die sinds 1 september 2017 is afgestudeerd of bezig is met zijn/haar afstuderen bij een HBO- of WO-opleiding passend binnen het werkveld van de vervoersplanologie. Twijfel of jouw opleiding hieraan voldoet? Neem even contact op.

Hoeveel prijzen zijn er?
De drie beste inzendingen winnen gratis deelname aan het congres. De winnende inzendingen worden ook gepubliceerd op onze website.

Wie is de jury?
Het bestuur van het CVS beoordeelt de inzendingen. Dit bestuur bestaat uit 6 leden en vertegenwoordigt een diversiteit aan achtergronden binnen de vervoersplanologie.

Actualiteit

Het laatste nieuws

20-11-2018

Special issue n.a.v. CVS 2017 is uit!

Lees verder