Call for Papers 2021

Praktische info

Waarvoor dient het thema?

Het thema van het CVS staat centraal tijdens de openingssessie waarbij toonaangevende gastsprekers hun visie op het thema geven en de discussie aangaan met het publiek. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om het thema te verwerken in de persoonlijke bijdrage aan het CVS, maar je bent vrij om te bepalen of en in welke mate je je bijdrage wilt afstemmen op het thema.

Datum en locatie

Het CVS 2021 vindt op 25 en 26 november plaats in het Centraal Museum te Utrecht. Informatie over deze locatie is hier te raadplegen.

Deelname aan het CVS

Deelname aan het CVS is mogelijk door tijdens het congres een presentatie te geven in een reguliere sessie, kampvuursessie en panelsessie (zie hieronder) en vooraf hierover een paper in te dienen. De reguliere sessie is met name gericht op overdracht van kennis, bijvoorbeeld de resultaten van een onderzoek, een interessant project, een nieuwe aanpak of een aansprekend ontwerp. In een kampvuursessie zijn paper en presentatie korter en ligt de nadruk op interactie met het publiek: van gedachten wisselen over een onderbouwde mening, een dilemma of bijvoorbeeld een idee voor nieuw beleid. De tarieven voor CVS 2021 vind je hier.

Nieuwe sessievorm: Panelsessies

Voor het CVS 2021 introduceren wij een nieuwe sessievorm: de panelsessie. Na drie korte presentaties over een vergelijkbaar onderwerp, worden de auteurs gevraagd om met elkaar in gesprek te gaan en kunnen vragen uit het publiek aan alle drie de auteurs gesteld worden. Ben jij bereid om je paper in een panelsessie te presenteren? Geef dit dan aan bij het aanmelden van je paper!

Belangrijke data: 15 juli en 15 september

De bijdragen dienen vooraf aangemeld te worden. Dit kan tot en met 15 juli via onze website. Je hoeft dan alleen de titel van je paper in te dienen. Klik hier om je paper(s) aan te melden. De definitieve papers dienen uiterlijk 15 september ingediend te worden via de website. Het tijdpad voor de organisatie van het CVS is strak en we moeten deze datum dan ook strikt handhaven. Voor deelname aan het CVS dient elke deelnemer zich vervolgens tussen 15 juli en 15 september op de website persoonlijk definitief te registreren.

Belangrijke informatie: Corona maatregelen

Alle ingediende papers worden in principe opgenomen in het programma. Maar er is een kans dat er eind november nog Corona maatregelen van kracht zijn, waardoor het maximum aantal deelnemers mogelijk beperkt is. In dat geval hebben aangemelde papers bij de vooraanmelding voorrang (op volgorde van aanmelden), en beperken we mogelijk het aantal deelnemers per paper.

Richtlijnen voor je paper

De richtlijnen voor je paper en het format zelf vind je hier. Kortere bijdragen worden op prijs gesteld. Een paper mag maximaal 3 auteurs hebben; minimaal één auteur moet deelnemen aan het CVS 2021. Mochten de richtlijnen je voor problemen stellen, neem dan contact op met het bestuur van het CVS (info@cvs-congres.nl).

Win een prijs met je bijdrage

Net als andere jaren vallen ook dit jaar weer de drie beste papers in de prijzen. Een vakkundige jury zal de papers beoordelen en de winnaar worden tijdens CVS 2021 bekend gemaakt. Hier vind je meer informatie over de CVS-prijs. Ook dit jaar komt er een special issue met een selectie van de beste CVS-bijdragen in Tijdschrift Vervoerswetenschap. De link naar de vorige special vind je hier: http://vervoerswetenschap.nl/category/2020/2020-3/.

Meer informatie?

Nadere informatie over deelname vind je op onze website (www.cvs-congres.nl). Eventueel kun je ook contact opnemen met het CVS. Wij zien je aanmelding graag tegemoet en wensen je succes met het opstellen van je paper. Ken je collega's die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in deelname aan het CVS? Stuur deze uitnodiging dan gerust aan hen door.

Met vriendelijke groet,

Het CVS-Bestuur

Actualiteit

Het laatste nieuws

06-11-2020

Bestel nu de Corona editie van de CVS-bundel!

Lees verder

14-06-2020

Special issue CVS 2019 is uit!

Lees verder