Impressie Bart Wijnands

Bart Wijnands schreef de volgende impressie over het CVS als één van de winnaars van de jongerenwedstrijd in 2016.

Als een van de winnaars van de jongerenwedstrijd heb ik afgelopen jaar het CVS congres in Zwolle bijgewoond. Dit was een ervaring die ik om meerdere redenen niet had willen missen.

Ten eerste de mogelijkheid om veel leuke en informatieve bijeenkomsten bij te wonen. Als je enigszins interesse hebt voor het werkveld van de mobiliteit, dan zullen de presentaties die worden gegeven door vele mensen uit het werkveld erg leuk zijn om bij te wonen. De sprekers spreken vanuit hun ervaring met de verschillende modaliteiten, waardoor er voor ieder bijzondere presentaties zijn om bij te wonen.

Ten tweede de mogelijkheid om met veel mensen uit het vakgebied kennis te maken. Na de presentaties en tijdens de lunches, het diner en het bezoek aan het café is er de mogelijkheid om met iedereen te spreken. Wees vooral niet bang om personen met leuke presentaties aan te spreken op hun onderzoek!

Een derde ervaring is de gezelligheid en toch wel een beetje het avontuur. Als student heb je de mogelijkheid om in een wereld terecht te komen die je wellicht nog niet eerder hebt ervaren, maar wel heel leuk is om mee te maken.

Tot slot biedt het CVS congres je de mogelijkheid te investeren in jezelf. Zo is het een erg waardevol moment om je eigen vaardigheden te verbeteren, aangezien je ervaring opdoet met je eigen onderzoek of scriptie presenteren voor een groep geïnteresseerden. Verder leer je wat netwerken inhoudt, en hoe je jezelf presenteert.

Toekomstig jongerenwedstrijdwinnaars zou ik willen adviseren om het hele congres, dus van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, mee te maken. Van de serieuze, interessante presentaties tot en met de gezellige late uurtjes in de stad van het congres.

Actualiteit

Het laatste nieuws