Alles wat je moet weten over het CVS Praktische informatie

Waarvoor dient het thema?

Het thema van het CVS staat centraal tijdens de openingssessie waarbij toonaangevende gastsprekers hun visie op het thema geven en de discussie aangaan met het publiek. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om het thema te verwerken in de persoonlijke bijdrage aan het CVS, maar je bent vrij om te bepalen of en in welke mate je je bijdrage wilt afstemmen op het thema.

Datum en locatie

Het CVS 2024 vindt op 21 en 22 november plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het congres vindt elk jaar op een andere locatie plaats en (meestal) in de 3e week van november.

Deelname aan het CVS

Deelname aan het CVS is mogelijk door tijdens het congres een presentatie te geven in een reguliere sessie, kampvuursessie en panelsessie en vooraf hierover een paper in te dienen. De reguliere sessie is met name gericht op overdracht van kennis, bijvoorbeeld de resultaten van een onderzoek, een interessant project, een nieuwe aanpak of een aansprekend ontwerp. In een kampvuursessie zijn paper en presentatie korter en ligt de nadruk op interactie met het publiek: van gedachten wisselen over een onderbouwde mening, een dilemma of bijvoorbeeld een idee voor nieuw beleid. In een panelsessie worden sprekers na drie korte presentaties gevraagd om met elkaar in gesprek te gaan en kunnen vragen uit het publiek aan de drie auteurs gesteld worden. De tarieven voor CVS vind je hier.

Belangrijke data: 16 juli en 6 september

De bijdragen dienen vooraf aangemeld te worden. Dit kan tot en met 15 juli via 'Mijn CVS'. Je hoeft dan alleen de titel van je paper in te dienen. Klik hier om in de 'Mijn CVS' omgeving te komen. De definitieve papers dienen uiterlijk 6 september ingediend te worden via Mijn CVS. Het tijdpad voor de organisatie van het CVS is strak en we moeten deze datum dan ook strikt handhaven. Voor deelname aan het CVS dient elke deelnemer zich vervolgens tussen 16 juli en 6 september via 'Mijn CVS' definitief te registreren.

Richtlijnen voor je paper

De richtlijnen voor je paper en het format zelf vind je hier. Kortere bijdragen worden op prijs gesteld. Een paper mag maximaal 3 auteurs hebben; minimaal één auteur moet deelnemen aan het CVS. Mochten de richtlijnen je voor problemen stellen, neem dan contact op met het bestuur van het CVS (info@cvs-congres.nl).

Win een prijs met je bijdrage

Net als andere jaren vallen ook dit jaar weer de drie beste papers in de prijzen. Een vakkundige jury zal de papers beoordelen en de winnaars worden tijdens het CVS bekend gemaakt. Hier vind je meer informatie over de CVS-prijs. Ook dit jaar komt er een special issue met een selectie van de beste CVS-bijdragen in Tijdschrift Vervoerswetenschap. De link naar de vorige special vind je hier: http://vervoerswetenschap.nl/category/2023/1/.

Meer informatie?

Nadere informatie over deelname vind je op onze website (www.cvs-congres.nl). Eventueel kun je ook contact opnemen met het CVS. Wij zien je aanmelding graag tegemoet en wensen je succes met het opstellen van je paper. Ken je collega's die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in deelname aan het CVS? Stuur deze uitnodiging dan gerust aan hen door.