Winnaars blogwedstrijd voor jongeren 2017

Afstudeerders en jong professionals in de civiele techniek, planologie, sociale geografie, verkeerskunde of een andere richting die iets te maken heeft met vervoersplanologie konden meedoen aan de CVS blogwedstrijd 2017. Ondertussen heeft de jury de inzendingen beoordeeld en zijn de winnaars bekend. De winnaars hebben een gratis deelname aan het CVS 2017 gewonnen. Het CVS bestuur feliciteert de winnaars met hun prijs:

  • Marco van der Linde – Lang zullen we leren van de weggebruiker!
  • Mike Schroten – Flexibel bussen, waar heeft u dat eerder gezien?
  • Robin Neef – Leren is niet vanzelfsprekend; hoe de vervoersplanologie mogelijk macht, rechtvaardigheid en subjectiviteit ontbeert


Juryrapport

Marco van der Linde – Lang zullen we leren van de weggebruiker!
Het blog van Marco legt een originele link met het thema van vorig jaar. Daarbij maakt hij een goed punt dat we smart niet enkel moeten ontwikkelen vanwege 'de technische mogelijkheden', maar vooral ook moeten kijken waar het belang ligt voor de weggebruiker. Leren doe je inderdaad door goed te onderzoeken wat de weggebruiker met al die informatie doet. Daar had overigens nog wat meer op in gegaan kunnen worden. Mogelijke andere vraag hierbij is: wat zijn de behoeftes van weggebruikers eigenlijk en in hoeverre kan een technologische ontwikkeling daarbij ondersteunen. Daarnaast zou het mooi zijn als er nog iets concretere voorbeelden kunnen worden ingebracht rond de vraag: hoe kunnen we dan leren?

Mike Schroten – Flexibel bussen, waar heeft u dat eerder gezien?
In het blog van Mike vond de jury het koppelen van het thema aan een specifiek vervoersplanologisch concept, de flexbus erg goed. We zijn enthousiast over de eye-cather van deze blog (flexibel vervoer is geen nieuw concept, dat hadden we in de vorige eeuw al!). Dat had nog meer uitvergroot kunnen worden t.a.v. het thema leren. De gebruikte voorbeelden onderbouwen het verhaal goed en tonen de kracht van leren en de gemiste kansen daarin: er is veel te leren van initiatieven uit het verleden of op andere locaties. De vraag wat opdrachtgevers er van kunnen leren en hoe dat leren te stimuleren blijft een beetje in het midden. Misschien is het leuk meer aandacht te besteden aan de bevindingen uit je scriptie en ervaringen bij de provincie in het kader van het vraagstuk.

Robin Neef – Leren is niet vanzelfsprekend; hoe de vervoersplanologie mogelijk macht, rechtvaardigheid en subjectiviteit ontbeert
De jury beoordeelt het blog van Robin als een uitstekend stuk met heldere kop/middel/staart. Na dit Blog hebben we echt wat geleerd! Weloverwogen argumenten worden gebruikt met mooie verbredingen naar andere velden (water en milieu). De voorbeelden die gebruikt worden helpen in het begrijpen van de concepten die je introduceert zodat het ook voor de lezer die het onderwerp minder goed kent goed blijft te volgen. Voor de uitwerking zou het interessant zijn waar mogelijk nog iets meer in te gaan op hoe omgegaan zou kunnen worden met de ingebrachte 'moeilijkheden' van leren. Wat zouden je aanbevelingen zijn? Voor een Blog mag de schrijfstijl vlotter en minder wetenschappelijk. De blog is nu juist wel een goede basis voor een paper op het CVS.

Actualiteit

Het laatste nieuws

06-11-2020

Bestel nu de Corona editie van de CVS-bundel!

Lees verder

14-06-2020

Special issue CVS 2019 is uit!

Lees verder