Win gratis tweedaags congres! Jongerenwedstrijd 2019

Ben je recent afgestudeerd of nog bezig met afstuderen in de civiele techniek, planologie, sociale geografie, verkeerskunde of een andere richting die te maken heeft met vervoer en/of planologie? Heb je interesse in gratis deelname aan hét congres voor vervoersplanologen in Nederland en Vlaanderen: het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk? Doe dan mee aan de CVS Jongerenwedstrijd 2019!

Wat is het CVS?

Het CVS zal dit jaar op 21 en 22 november plaatsvinden in Leuven. Tijdens het congres zal een divers publiek de nieuwste ontwikkelingen en visies in verkeer, vervoer en ruimte met elkaar delen. Deelname aan het CVS is een mooie kans om jezelf te presenteren. Daarnaast kies je uit een uitgebreid programma de onderwerpen die je het meest interessant vindt. Tussen de presentaties is volop gelegenheid om kennis te maken met interessante werkgevers zoals adviesbureaus, overheden, vervoerders en kennisinstellingen. Zie hier voor ervaringen van eerdere winnaars!

Wat moet je doen?

Schrijf een pakkend betoog van 500 tot 700 woorden waarin je jouw visie geeft als kritische jonge burger op één van de hashtags bij het thema van dit jaar: onder het vergrootglas van de boze burger (zie de afbeelding hieronder). Je bent vrij in de invulling hiervan, zolang je maar een relatie legt met de wereld van de mobiliteit en ruimte. Je kunt gebruik maken van literatuur/onderzoek, praktijkvoorbeelden en natuurlijk je eigen ideeën. Stuur je inzending uiterlijk 10 juli naar jongerenwedstrijd@cvs-congres.nl. Uiterlijk 30 juli ontvang je bericht of je één van de drie prijswinnaars bent!

Wie kan er meedoen?

Iedereen die 27 jaar of jonger is (peildatum: 1 januari 2019) en sinds 1 september 2018 is afgestudeerd of bezig is met zijn/haar afstuderen bij een HBO- of WO-opleiding passend binnen het werkveld van de vervoersplanologie kan meedoen. Twijfel je of jouw opleiding hieraan voldoet? Neem even contact op.

Wie is de jury?

Je betoog wordt beoordeeld op argumentatie, leesbaarheid en originaliteit. De jury is het bestuur van het CVS, bestaande uit zes leden die een diversiteit aan achtergronden binnen de vervoersplanologie vertegenwoordigen. Wil je weten wie dit zijn? Kijk dan hier!

Wat houdt de prijs in?

De drie beste inzendingen winnen gratis deelname aan het congres. Inbegrepen zijn de deelnamekosten, het congresdiner en een hotelovernachting in Leuven! Reiskosten worden niet vergoed. De winnende inzendingen worden ook gepubliceerd op onze website en in het programmaboek. Wanneer je bij de prijswinnaars behoort dien je, net als de andere congresdeelnemers, uiterlijk 15 september een paper in voor presentatie op het congres. Dat kan een iets verdere uitwerking zijn van je betoog, maar ook bijvoorbeeld een samenvatting van je afstudeeronderzoek.