Openingssessie

Roy Kemmers en Michiel Jonker zijn de sprekers tijdens de openingssessie van CVS 2019! Kobe Boussauw van de Vrije Universiteit Brussel zal de sessie als voorzitter in goede banen leiden.

Roy Kemmers

Roy Kemmers (Delft, 1980) is cultuursocioloog en als docent sociologie verbonden aan het Erasmus University College in Rotterdam. Daarnaast is hij sinds 2014 redacteur, en later hoofdredacteur, van het populair-wetenschappelijke Sociologie Magazine. Roy Kemmers doet promotieonderzoek naar politiek onbehagen in Nederland en focust daarin op het politiek onbehagen zoals dat wordt beleefd en verwoord door gewone burgers. In dit onderzoek onderzoekt hij de brieven die mensen naar de Telegraaf hebben gestuurd, en deed hij diepte-interviews met PVV-stemmers en niet-stemmers. In de verschillende publicaties naar aanleiding van zijn onderzoek staat het belang centraal van het serieus nemen, en daarmee beter begrijpen, van die 'boze burgers'.

Het congresthema 'Onder het vergrootglas van De Boze Burger' vraagt volgens Kemmers om een sociologische analyse, omdat het gaat over hoe vervoers- en infrastructurele projecten en hun management worden gezien door (boze) burgers. In de omgang met die 'boze burger' worden vaak een aantal ongegronde vooronderstellingen gemaakt over die burgers, en die kunnen juist resulteren in het erger maken van de situatie. Op basis van inzichten uit de cultuursociologie, waaronder die uit zijn eigen onderzoek, zal hij een paar van zulke centrale aannames bespreken, en het belang ervan schetsen.


Aniek Ivens

Michiel Jonker

Michiel Jonker is een ervaren persvoorlichter en PR-manager die zijn sporen heeft verdiend in de spoor- en metrowereld. Na onder meer voor NS een marketingkantoor in Brussel te hebben gerund, heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van Thalys en is vervolgens ruim 10 jaar corporate woordvoerder voor NS geweest. Daarna is hij voor zichzelf begonnen en heeft onder meer gewerkt voor ProRail, voordat hij voor de gemeente Amsterdam bij de Noord/Zuidlijn aan de slag is gegaan, ongeveer op het dieptepunt van de crisis waarin het project verkeerde in 2009. Hij maakte deel uit van het team dat een succesvolle communicatie-omslag heeft gerealiseerd.

In zijn dagelijkse werkzaamheden als persvoorlichter en zijn rol bij de NZ-lijn heeft Michiel veel met boze burgers te maken gehad, en lag het project waar hij aan werkte onder het vergrootglas van de boze burger. We zullen worden meegenomen worden in de reis van de boze burgers op en rondom de Noord/Zuid-lijn waarin de boze burgers in gewaardeerde en blije burgers veranderen.Daan Zandbelt

Actualiteit

Het laatste nieuws

17-11-2021

CVS 2021 gaat door in aangepaste vorm

Lees verder

06-11-2020

Bestel nu de Corona editie van de CVS-bundel!

Lees verder