Actualiteit

Het laatste nieuws

17-11-2021

CVS 2021 gaat door in aangepaste vorm

Laatste praktische info CVS 2021

Het CVS-congres 2021 te Utrecht gaat fysiek door. Wij hebben, samen met de locatie, maatregelen getroffen om het congres op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan, met inachtneming van de strenge coronaregels die nu gelden.

Hier geven wij de belangrijkste praktische informatie die je nodig hebt voor tijdens het congres en leggen we uit hoe wij op de locatie de corona-maatregelen volgen.

Corona-maatregelen

 • De locatie houdt zich aan alle coronaregels voor evenementen. De eindtijd voor evenementen is vastgesteld op 18.00u, wat helaas betekent dat het CVS-diner en de CVS-drinks zullen komen te vervallen. Ter compensatie pakken we meer uit tijdens de borrel op donderdag en vrijdag!
 • Om aan de regels te voldoen zullen alle cateringmomenten (koffiepauzes, lunch en borrel) zittend plaatsvinden. Hiervoor worden extra stoelen en tafels neergezet. Tussen elk cateringmoment zullen de zitplaatsen gedesinfecteerd worden, zodat je zorgeloos kan netwerken.
 • De locatie biedt de mogelijkheid om de zalen ruimer op te stellen zodat er meer afstand bewaard kan worden.
 • Bij ontvangst op donderdag én vrijdag in de Nicolaïkerk zal de locatie vragen om een geldig corona toegangsbewijs volgens de dan geldende coronaregels. Zorg er dus voor dat je een geldig coronabewijs (een geldige QR-code en identiteitsbewijs) bij je hebt. Meld je aan het begin van de dag altijd eerst in de Nicolaïkerk, voordat je naar andere locaties gaat.
 • Bij klachten vragen we je om thuis te blijven en je bij een van de bestuursleden af te melden.
 • Samenvattend zijn de wijzigingen op het programma: Het CVS-diner en CVS-drinks gaan niet door. De borrel op donderdag en vrijdag worden uitgebreid met extra hapjes.

  Programma en sessievoorbereiding

 • Het programma staat online op de website. Bij afwijkingen tussen het programma in het programmaboekje en online, is het programma online leidend. Als je de papers wilt downloaden, dan kan dat via de inloggegevens die je onlangs in een aparte mail hebt ontvangen.
 • Het programmaboek ligt al of zal op zeer korte termijn op de mat liggen. Hierin vind je o.a. de samenvattingen, gegevens van de sessievoorzitters en de routebeschrijving. De samenvattingen van de papers van sessie F6 zitten niet in het programmaboek, maar kunnen via de website worden gedownload. Op pagina 34 staan bij sessie C1 de verkeerde auteurs en papers vermeld. Voor de juiste auteurs en papers verwijzen wij naar het programma op de website.
 • Voor ieder paper is in het programma 30 minuten ingeruimd. Zit je in een reguliere sessie? Beperk je presentatie dan tot 15-20 minuten, zodat er wat tijd over blijft voor discussie. Zit je in een kampvuursessie? Plan dan ruim de tijd in voor discussie en interactie. Zit je in een panelsessie? Beperk je presentatie dan tot 15 minuten, zodat aan het einde van de presentaties ruimte is voor de discussie.
 • Het beeldscherm voor de presentatie heeft een beeldverhouding van 16:9.
 • Houdt er rekening mee dat je een klein stuk buiten zult moeten lopen om bij de zalen te kunnen komen.
 • De CVS-prijzen zullen donderdag tijdens de borrel worden uitgereikt!
 • Mocht je door de aangescherpte corona-maatregelen niet meer willen deelnemen aan het congres, laat dit dan uiterlijk donderdag 18 november via info@cvs-congres.nl weten, zodat wij daar rekening mee kunnen houden in het programma. Overleg samen met je medeauteurs/collega's wie de presentatie dan kan geven. Informeer het bestuur hier uiterlijk donderdag 18 november over via info@cvs-congres.nl.

  Als er nog last-minute wijzigingen optreden, houden wij jullie uiteraard op de hoogte!


  Met vriendelijke groet,
  Het CVS-bestuur
  Arthur Scheltes (voorzitter)
  Danique Ton
  Isabel Liedtke (secretaris)
  Liselotte Bingen
  Lotte Bekenkamp
  Maarten 't Hoen (penningmeester)

  Lees verder

  06-11-2020

  Bestel nu de Corona editie van de CVS-bundel!

  Bestellen van de Corona editie van de CVS-bundel is helaas niet meer mogelijk!

  Binnenkort komt de Corona editie van de CVS-bundel uit! Per ingezonden bijdrage wordt een bundel verstuurd. Boekjes (bij)bestellen is nu mogelijk en kan tot 30 november via deze link

  In de bundel vind je onder andere:

  • Meer dan 50 bijdrages over mobiliteit en corona van vakgenoten. Met (onder andere) vergelijkingen met internationaal mobiliteitsbeleid, effecten op thuiswerken, sociale ongelijkheid, autodelen, stedelijke mobiliteit, goederenvervoer, het belang van data, strategieverandering en een overzicht van gedragsmetingen tijdens Corona.
  • Een bijdrage van onze sponsoren en 3 door de jury geselecteerde 'must reads'.
  • Voor- en nawoorden van het Sociaal Cultureel Planbureau, Rene Appel (taalwetenschapper), Berthold Gunster (Omdenken) en Lennart Salemink (programmadirectie COVID-19 IenW).
  • Bijdragen van onze speciale correspondenten in Chili, Australië, Italië, Verenigde Staten, Nederland en China.
  • Interessante Corona-weetjes, de Corona bullshit bingo en een Corona-jaaroverzicht (tot nu toe).

  Kortom, een speciale, anders dan anders, editie!

  Je kunt de CVS-bundel bestellen tegen een vergoeding voor druk- en bezorgkosten.

  Veel leesplezier!

  Het CVS Bestuur

  Lees verder

  14-06-2020

  Special issue CVS 2019 is uit!

  Het special issue rond CVS 2019 is uit! De door de jury als best beoordeelde papers van het CVS in Leuven zijn door tijdschrift Vervoerswetenschap uitgenodigd om een uitgebreide samenvatting te schrijven voor een special issue. Lees hier verder!

  Lees verder

  15-11-2019

  Inloggen

  Ben je deelnemer en wil je graag inloggen om de papers te downloaden? Je vindt de inlogpagina onder 'Deelnemen'!

  Lees verder

  05-11-2019

  CVS 2019 zit vol!

  Het is niet te "geLeuven"....Maar CVS 2019 zit vol! Er hebben zich 160 (!) deelnemers aangemeld en daarmee is de maximale capaciteit van de locatie bereikt. Registreren als deelnemer is dus helaas niet meer mogelijk...

  Lees verder

  04-11-2019

  Programma CVS 2019 bekend!

  Het programma tijdens het CVS 2019 vind je hier!

  Lees verder

  26-10-2019

  Sprekers openingssessie bekend!

  De sprekers tijdens de openingssessie van het CVS 2019 zijn Roy Kemmers en Michiel Jonker! De openingssessie wordt dit jaar voorgezeten door Kobe Boussauw van de Vrije Universiteit Brussel. Lees hier verder!

  Lees verder

  06-06-2019

  Special Issue n.a.v. CVS 2018 is uit!

  Naar aanleiding van CVS 2018 heeft Vervoerswetenschap een special issue uitgebracht met daarin de (volgens de jury) beste papers van het congres. Benieuwd welke papers dat waren? Lees hier verder!

  Lees verder

  09-02-2019

  Bestuurswisseling CVS 2019

  We zijn dit jaar begonnen met 2 nieuwe bestuursleden! Johannes Beuckens (gemeente Amsterdam) en Laura Groenendijk (Goudappel Coffeng) zijn afgetreden. Zij zijn vervangen door Lotte Bekenkamp (gemeente Amsterdam) en Arthur Scheltes (Goudappel Coffeng).

  Lees verder

  20-11-2018

  Special issue n.a.v. CVS 2017 is uit!

  Naar aanleiding van CVS 2017 heeft Vervoerswetenschap een special issue uitgebracht met daarin de (volgens de jury) beste inzendingen van het congres. Benieuwd welke papers dat waren? Lees hier verder!

  Lees verder

  Actualiteit

  Het laatste nieuws

  17-11-2021

  CVS 2021 gaat door in aangepaste vorm

  Lees verder

  06-11-2020

  Bestel nu de Corona editie van de CVS-bundel!

  Lees verder