CVS Congres 2023 Vindt plaats in het Maison de la Poste in Brussel

Het CVS-congres 2023 (50e editie) vindt plaats in het Maison de la Poste in Brussel. Voor het congres gebruiken wij de ingang aan de Rue de Picard 7. Maison de la Poste is gelegen op loopafstand van het Noorderstation van Brussel. 

In het begin van de 20ste eeuw deed de Maison de la Poste dienst als ‘Hôtel de l’Administration,’ het administratief centrum van Tour & Taxis voor telefoon- en telegraafservices. In de jaren 1970 werd het gebouw gebruikt als postkantoor waardoor het de naam ‘Hôtel de la Poste’ kreeg. In de jaren 1990 werd er zelfs een populaire nachtclub in ondergebracht! Sinds de jaren 2000 is het een van de populairste locaties voor private en openbare evenementen van Brussel geworden.

Afbeelding 58662

Maison de la Poste is gelegen in het stadsdeel Thurn en Taxis (Frans: Tour et Taxis) dat ingericht is op een herbestemd industrieel terrein rond het voormalig goederenstation Gare Maritime en de opslagplaats Koninklijk Pakhuis. Na de sluiting van het station in 1994 is het Koninklijk Pakhuis als eerste gerestaureerd. De spoorlijn 28A werd in 2014 omgevormd tot een landschapspark. Dit terrein wordt verder herontwikkeld als een evenementenlocatie, bedrijvencentrum en woonwijk.

Maison de la Poste heeft 15 verschillende zalen waarbij iedere zaal anders is ingericht door bekende Belgische interieurontwerpers. Verder is elke ruimte ingericht volgens een eigen thema. 

Afbeelding 58666