Excursie Gent: Verkeerscirculatieplan

We vallen met onze neus (of voor de Belgen ons 'gat') in de boter: in Gent is op 3 april 2017 een baanbrekend verkeerscirculatieplan ingevoerd, met als doel de stad leefbaar en bereikbaar te houden. Het behelst onder andere een centraal autovrij gebied en zes sectoren die via de stadsring bereikbaar zijn. Voor meer informatie over het circulatieplan klik hier.

Als onderdeel van het CVS kun je op donderdagochtend voorafgaand aan de openingssessie deelnemen aan een excursie rond het verkeerscirculatieplan die Johan de Mol (Universiteit Gent) organiseert in samenwerking met het mobiliteitsbedrijf van de gemeente Gent. Dit is meteen een interessante tijdbesteding voor deelnemers die graag rustig de voorgaande avond alvast naar Gent willen reizen. Desgewenst zijn hotelkamers voor woensdag t/m vrijdag te boeken via de CVS-inschrijving. Ook kan je je bij de inschrijving aanmelden voor de excursie.

Praktische informatie:

  • De excursie duurt van 9:00 tot 10:30 (op tijd terug voor de openingssessie).
  • Het programma omvat een presentatie over het waarom, wat en hoe van het nieuwe verkeerscirculatieplan en een rondrit door centraal Gent per elektrische bus langs een aantal interessante locaties met zichtbare maatregelen en veranderingen.
  • Deelname is kosteloos voor deelnemers aan het CVS. Aanmelden is wel noodzakelijk via het inschrijfformulier i.v.m. de organisatie.

Deelnemers ontvangen op een later tijdstip meer informatie over het programma van de excursie.

Actualiteit

Het laatste nieuws

20-11-2018

Special issue n.a.v. CVS 2017 is uit!

Lees verder

04-11-2018

Sprekers openingssessie bekend!

Lees verder